sâmbătă, 18 septembrie 2010

DAVELLA CULINAR: Gâteau fleur au chocolat / Flori de ciocolata si ...

DAVELLA CULINAR: Gâteau fleur au chocolat / Flori de ciocolata si ...

Un comentariu:

  1. Buna Ileana, merci de vizita, comentariu si imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Iata si reteta mea pentru "Flori de ciocolata si frisca".

    BLAT (tava 25x35 cm)
    -6 oua
    -6 linguri apa
    -12 linguri zahar
    -10 linguri faina
    -2 linguri cacao
    CREMA
    250 de gr de lapte condensat
    200 ml de lapte caldut in care s-au dizolvat 10 gr de gelatina
    250 gr de frisca batuta

    Mod de preparare:
    BLAT: Ouala se separa.Albusurile si apa se spumeaza,se adauga zaharul in ploaie.Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri.Se pune faina amestecata cu cacao, in ploaie,amestecand usor de jos in sus cu lingura de lemn.Se coace in tava unsa si tapetata ,la foc mic.
    CREMA: Se amesteca laptele condensat cu laptele caldut,in care s-a dizolvat gelatina,iar totul se amesteca cu frisca batuta.Crema astfel rezultata se de putin la rece.
    Peste blatul rece se pune crema si se da la frigider pana se incheaga crema,apoi se taie cu forma de biscuiti cea de tip inalt; eu am ales forma de floare.
    Apoi se rade ciocolata si se decoreaza cu bombonele colorate.

    Iti doresc succes, iar daca mai ai nelamuriri astept cu drag intrebarile tale. Calde salutari si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere